Категории: България

Скандален клип на поп фолк изпълнители вбеси Софийската митрополия

Реклама

Видеото стана причина от Софийската митрополия да изпратят гневно писмо до изпълнителите и до продуцента на музикалната компания  Според Юлиан Николов адвокат на Софийската Митрополия, певицата качена на камбанарията пред светия кръст това е допустимо действие. Това беше подложено на много сериозен анализ от Софийската епархия.

Видеото към песента „Крадена любов“ е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“ в самоковското село Ковачевци. По думите им никой не е искал разрешение за заснемането на клипа.

„Храмовете са обществени места. Специални мерки да бъдат опазени от достъпа не се взимат. Идеята на храма е да бъде винаги отворен, но за молещи се християни, не за подобен тип изкуство”, каза още Николов.

„Недопустимо е подобно съдържание да бъде разпространявано, уважавайки цялата свобода на това да може да се изразява всеки, който прави изкуство, но това не трябва да става за сметка на общоприети ценности и морал, което в случая е нарушено. Следва да бъде спряно разпространението на клипа”, коментира адвокатът.

„Отговор от музикалната компания нямаме. Имахме контакт по рано през седмицата. Но определено разпространението на клипа продължава да засяга и вреди на Софийска митрополия и БПЦ”, каза Николов.

Режисьорът Людмил Иларионов коментира от студиото на Нова че не са направили нищо нередно. „Снимахме един хубав клип, хубава песен, с хубав текст. Ако те имат претенции, че това е техен имот, поне да го поддържат. Отидете да видите какво е там – пълна разруха”, коментира режисьорът.

По думите му те си търсят скандал. Той допълва че ако това е камбанария, е  трябвало да има камбана, а такава не е имало. „То изглежда като тераса с ръждясал кръст отгоре”, коментира още Иларионов.

По публикацията работи : Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

С какво време започва октомври

В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и…

преди 18 минути

Безпрецедентна акция на полицията разгада мистерия с изчезнала жена

При безпрецедентна акция на служители от ОДМВР – Перник, за по-малко от 15 часа е…

преди 21 минути

Много е опасно да използвате чесънът по този начин

Както е известно чесънът има многобройни ползи за здравето.Този подправка не само добавя вкус към…

преди 37 минути

Чуйте жената от Белослав, дала 30 бона на телефонни бандити(ВИДЕО)

Както вече стана ясно, 66-годишна жена е получила обаждане от хора, които са се представили за…

преди 40 минути

Официално: Убиха лидерът на Хизбула

Стана ясно, че лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит, потвърди Израел. В последните часове…

преди 46 минути

Блокират за месеци централната част на Варна

За 1 октомври т. г. е планирано началото на изграждането на едно от основните съоръжения…

преди 54 минути