Категории: Твоята Варна

Недостатъчни паркоместа създават редица проблеми на варненци: Кога ще се намери решение? (СНИМКИ+ВИДЕО)

Реклама

Към медия „Нова Варна“ се обърна наш читател – Стефан Бояджиев, който подаде сигнал за нередности, свързани с недостига на паркоместа в близост до жилищната сграда, в която живее. Той се свърза с нас чрез рубриката „Твоята Варна“, която се отзовава именно на проблеми, свързани с такъв тип казуси.

Конкретния проблем е от улица „Ружа“, в Цветния квартал във Варна. по думите на Стефан Бояджиев, с годините проблемът се задълбочава, а паркоместата остават все по-малко и по-малко. „Хората се принудиха да спират откъм страната на ул. „Прилеп“, за което са санкционирани с фишове на следващия ден. Започнаха да се заселват все повече млади хора в блоковете и целия квартал. От там идва и нуждата за повече места за паркиране на всички тези автомобили.“

Той сподели, че са направени много нови кооперации, но голяма част от тях нямат обособени паркоместа и хората са принудени да спират на други места заради проблема с паркоместата.

„В нашия блок конкретно апартаментите са по 5 на етаж с 13 етажа. Ние искаме да си осигурим минимум 65 паркоместа. Този паркинг е направен със строежа на блока и е направен конкретно за него. Всеки нов строител трябва да има този ангажимент към живущите, а именно да се осигури тези места за автомобилите към хората, които вземат места за дадено строителство“, разказва още за проблема Стефан Бояджиев.

Снимка: Стефан Бояджиев

По неговите думи, този проблем се задълбочава. „Това не е ситуация и проблем само в нашия квартал, а навсякъде в града. Става все по трудно, ние нямаме градинки или обособени допълнителни места около блока. Единственият ни вариант за спиране е на булеварда, а там глобите са жестоки.“, разказва още той.

„Най-претъпкано и натоварено е в късните часове след 22 часа. Хората спират навсякъде дори пред казана за боклук, принудени да се запушват един друг. Ако се наложи да дойде линейка или пожарна ще бъде доста трудно да се намери решение на такава извънредна ситуация.“

На въпроса дали досега живущите са подавали оплаквания към институции в града, г-н Бояджиев отговори, че засега няма резултат от сигналите, които са подавали.

„Подобен блок като нашия е с такъв проблем, но техният паркинг е затворен с бариера, а ние нямаме такава възможност. Питали сме конкретно как стоят нещата с този въпрос, но не ни се позволява земята да бъда затворена, а в случая паркинга трябва да е предназначен за нас живущите.“, допълва още той.

„Нашата молба към общината е да се подсигури поне поне едно място на апартамент което смятам че е напълно нормално за да бъде ситуацията малко по поносима“. Това беше призивът който отпрати Стефан Бояджиев пред нашата камера с надеждата този проблем да бъде разрешен в най – скоро време.

Този сигнал е изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт.

Проект „Твоята Варна“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2022 г.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Градушка падна във Варненско

Градушка падна в с. Царевци, общ. Аврен, обл. Варна това научаваме от снимки на Петьо…

преди 2 часа

Птичи грип е открит в краве мляко от магазина

Стана ясно, че нови наблюдения показват възможен път на заразяване от птичи грип, при който…

преди 2 часа

Интензивен дъжд наводни много булеварди в Добрич

Близо 30 л/кв.м. е количеството дъжд в Добрич към този час. Много булеварди в града…

преди 3 часа

Какво ще бъде времето по Черноморието в понеделник

Утре ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен,…

преди 3 часа

Как да разпознаем истинския мед в домашни условия

Не е тайна за никого, че на пазара ни има много фалшив мед. Това, че…

преди 3 часа

Дете на 10 подкара кола и обиколи с нея училищна площадка

Стана ясно, че дете на десет години е задигнало автомобил. На кадри се вижда как…

преди 3 часа