in

Няколко загинали и ранени в Турция при ракетен обстрел от Сирия

Снимка: Pixabay

Двама загинали и шестима ранени при ракетен обстрел от Северна Сирия по района на град Каркамъш в турския окръг Газиантеп

Новината за бомбардировките предаде телевизия ТГРТ Хабер.

Четири ракети са паднали в турския град, като едната е уцелила училище.  Ударени са били също две къщи и един камион. Снарядите са изстреляни от членове на Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), които турските власти разглеждат като една и съща терористична организация.

Валията на окръг Газиантеп – Давут Гюл съобщи, че при нападението са били убити двама души, а шестима са ранени, като състоянието на двама от пострадалите е тежко.

Припомняме на читателите, че рано в неделя Турция започна въздушни удари по позиции на кюрдските бойци в Северна Сирия и Северен Ирак. От своя страна кюрдските сирийски Сили за защита на народа (СЗН) се зарекоха, че турските атаки няма да останат без отговор.

Повод за турската операция бе бомбеното нападение в Истанбул на 13 ноември 2022 г., при което загинаха шестима души. Тогава Анкара официално обвини за атентата ПКК и СЗН.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/