Категории: Черноморие

Относно грандиозната кражба по Черноморието: Новини за задържаните украински граждани

Реклама

По-рано съобщихме за случила се кражба по Черноморието, при която бяха задигнати пари и злато на обща стойност над 100 хиляди лева. Задържаните са двама украински граждани. Полицията е претърсила три адреса, при което са открити шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи – общо 135 броя

Както Ви съобщихме по-рано днес, органите на реда установиха кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско. По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях е със статут на бежанец. Задигнати са пари и злато на обща стойност над 100 хиляди лева. Очаква се да бъде разгледано искането за налагане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Колосална кражба от имот по Черноморието: Задържани са двама украинци

„Един от извършителите на деянието е украински гражданин със статут на постоянно пребиваващ в страната, с хуманитарен статут се подвизава. Другият също е украински гражданин. Не е от постоянно пребиваващите, но има спорадично влизане и излизане на територията на страната”, уточни районният прокурор на Бургас Мария Маркова. За подобно престъпление законът предвижда от 3 до 5 години лишаване то свобода, подчерта тя.

Той живее в България със семейството си от юли тази година – на свободен наем в Бургас, разкри директорът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов. Чужденците се движели с два автомобила с украински регистрации, допълни той. И двамата мъже са осъждани на територията на Украйна за множество престъпления. „Част от тях са кражби, увреждане на имущество в големи размери, съпротива на орган на власт и т.н.”, уточни ст. ком. Калоянов.

„Кражбата и други кражби, за които продължаваме да работим, се извършват през деня в жилища, в които няма в момента собственици или обитатели”, каза още директорът на ОДМВР Бургас. При претърсване на три адреса, служители на реда открили голям арсенал от уреди, вероятно използвани от мъжете – шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи – общо 135 броя. Известно било, че обвинените използвали и ръкавици при обирите.

Открити са и различни видове валута – 118 хиляди долара, около 40 хиляди евро, 20 хиляди лева и друга валута. В момента разследващите установяват произхода на парите. Част от задигнатите скъпоценности мъжете укривали в жилище на жена, също украинка.

Украинците са задържани за срок до 72 часа.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Драми със синята зона във Варна. Кой кого лъже

Днес, 6 октомври много варненци сигнализираха за проблем при заплащането на престоя на автомобилите си…

преди един час

Заваля сняг на връх Мусала

Стана ясно, че сняг вали на най-високия връх у нас (2925 м), показват камери на…

преди 2 часа

Задържаха 52-годишна, спукала гумите на 17 коли

52-годишна жена е задържана след бързата реакция от служителите на 02 РУ-СДВР. Съобщиха от полицията. …

преди 2 часа

Мечка уби гъбар край село Хибе

Стана ясно, че кафява мечка нападна и фатално рани гъбар в северната част на Словакия.…

преди 6 часа

Ще се откаже ли българинът да прави туршия заради високите цени

През  този сезон много хора са свикнали да напълнят бурканите за зимата. Пенка Крумова, заедно…

преди 6 часа

Във Варна обявиха жълт код за опасно време

Обявен е жълт и оранжев код за интензивни валежи с гръмотевици в 13 области на…

преди 6 часа