in

Какво се е случило? Подробности около инцидента с мигрантите, причинил тежки наранявания на полицай

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Припомняме, че рано тази сутрин се случи инцидент между полицейски бус и бус на мигранти. След сблъсък на превозните средства, полицай е с опасност за живота. Стана ясно, че полицейският бус е бил спрян на безопасно място в опит да се включи в преследването.

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите.

Милтенов обясни, че полицейският бус е бил спрян на безопасно място и опитал да се включи в преследването. Главният комисар обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

Гл. комисар Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. Шофьорът на мигрантите е криминално проявен българин и нямал и шофьорска книжка.

Припомняме, че инцидентът стана днес сутринта (вторник), а един полицай е с опасност за живота след случилия се сблъсък. Преследването на буса продължило около 50 километра. Една патрулна кола го следвала от тунел „Траянови врата“, а още една тръгнала след него от Ихтиман.

Прокурор Иво Илиев уточни, че при катастрофата са пострадали общо трима служители на реда – двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. „Това, което имаме като първоначална информация, е, че се е движил по магистрала „Тракия” с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили”, каза още Илиев.

„Ударът е много сериозен. Най-вероятно е загубил контрол водачът”, каза един от следователите от НСлС, който участваше в огледа на местопроизшествието.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.