Категории: България

Какво се е случило? Подробности около инцидента с мигрантите, причинил тежки наранявания на полицай

Реклама

Припомняме, че рано тази сутрин се случи инцидент между полицейски бус и бус на мигранти. След сблъсък на превозните средства, полицай е с опасност за живота. Стана ясно, че полицейският бус е бил спрян на безопасно място в опит да се включи в преследването.

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите.

Милтенов обясни, че полицейският бус е бил спрян на безопасно място и опитал да се включи в преследването. Главният комисар обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

Гл. комисар Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. Шофьорът на мигрантите е криминално проявен българин и нямал и шофьорска книжка.

Припомняме, че инцидентът стана днес сутринта (вторник), а един полицай е с опасност за живота след случилия се сблъсък. Преследването на буса продължило около 50 километра. Една патрулна кола го следвала от тунел „Траянови врата“, а още една тръгнала след него от Ихтиман.

Прокурор Иво Илиев уточни, че при катастрофата са пострадали общо трима служители на реда – двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. „Това, което имаме като първоначална информация, е, че се е движил по магистрала „Тракия” с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили”, каза още Илиев.

„Ударът е много сериозен. Най-вероятно е загубил контрол водачът”, каза един от следователите от НСлС, който участваше в огледа на местопроизшествието.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 12 минути

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 23 минути

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 36 минути

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 44 минути

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 57 минути

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди един час