Категории: Варна

Проблемът с дълга на Белодробната болница за електроенергия остава нерешен

Реклама

ЕНЕРГО-ПРО изпрати поредно напомнително писмо до управителя на Белодробната болница във Варна за неплатените задължения за консумирана електроенергия, в размер на близо 80 000 лева.

В него дружеството посочва график на предстоящо през декември прекъсване на електрозахранването, в случай на неиздължаване на натрупаните суми и напомня за необходимостта обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, да имат осигурено автономно и независимо електрозахранване за специалните инсталации и животоподдържащи системи.

В резултат на това следва да се предприемат необходимите действия за проверка и привеждане в готовност на генераторните системи в болницата. В прессъобщение от 7 ноември ЕНЕРГО-ПРО алармира обществеността и отговорните институции за проблема с дълга и информира за изпратено от компанията няколко дена по-рано друго писмо до Община Варна и Общински съвет Варна с апел бъдещето на тубдиспансера да бъде решено.

Писмото е входирано в Община Варна на 3 ноември 2022 г. с рег. № ЗК20001745ВН_046ВН/03.11.2022 г., въпреки публичните твърдения на отделни членове на Общинския съвет, че не са запознати с него. В копие на писмото са още Министерски съвет, Министерство на здравеопазването, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна администрация Варна, РД Пожарна безопасност и защита на населението.

Към настоящия момент проблемът с Белодробната болница остава открит и работещо решение от институциите не е намерено. Междувременно дългът продължава да нараства. Поддържането на висока задлъжнялост и наличие на несъбрани суми за предоставяните от ЕНЕРГО-ПРО услуги, дори и за обекти в здравеопазването, поставят в сериозна ликвидна опасност дейността на компанията и налагат предприемане на тази крайна мярка.

При междувременно намиране на решение с нарастващия дълг, включително при подписване на споразумение за разсрочено плащане, дружеството има готовност да отмени планираните действия с цел събиране на непогасените задължения.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 8 минути

Моторист загина на място при инцидент на пътя София – Варна

Случил се е тежък пътен инцидент на пътя София - Варна край Търговище, при който…

преди 19 минути

Какви опасности крие септемврийското море?

Температурите започват да се понижават плавно, но въпреки това времето по родното Черноморие все още…

преди 28 минути

Убийство с брадва е извършено край Перник

Стана ясно, че мъж на 43 години е бил в село Расник, област Перник. Вече…

преди 34 минути

Нощ на литературата във Варна с вход свободен: Обявиха програмата

Във Варна ще се проведе 12-то поредно издание на Нощ на литературата, като организаторите съобщават,…

преди 39 минути

Внимание, варненци: Ето къде ще спрат водата във Варна и областта днес

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че всички тези места във Варна и областта…

преди 47 минути