in

Предложение от наши читатели за направата на надлез от ул. „Студентска“ към Кауфланд Варна-Бриз (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: "Нова Варна"

Читател на медия „Нова Варна“ се свърза с екипа ни, за да подаде сигнал, относно направата на надлез, свързващ ул. „Студентска“ и Кауфланд Варна-Бриз. Той описва мястото като твърде опасно и в същото време неудобно за желаещите да преминат безопасно от страната на магазина.

Става въпрос за изграждането на надлез, който да служи за стигането на пешеходците от ул. „Студентска“ до Кауфланд Варна-Бриз. Според читателите ни, мястото е твърде опасно, а ежедневно там могат да се наблюдават стотици пешеходци, пресичащи неправилно.

Снимка: „Нова Варна“

От медия „Нова Варна“ се свързахме със заместник-председателя на Общински съвет-Варна Христо Атанасов, който даде малко повече информация, относно сигнала.

Той обясни, че още преди доста време този случай е бил коментиран. Спомена също, че преди години на това място е имало и светофар, но за него това е било пълно безумие.

Снимка: „Нова Варна“

„Още след появата на магазина, започнаха размисли и предложения за това какво може да се направи, за да улесни хората да преминават по-лесно от едната до другата страна“, поясни Атанасов.

Снимка: „Нова Варна“

Нашата медия направи допитване и до МВР Варна с въпроса дали откакто този магазин съществува, ПТП-тата с преминаващите неправилно пешеходци са зачестили.

Оттам отговориха, че от октомври месец 2017 година, откакто е построен обектът, до настоящия момент, няма ПТП-та с пешеходци.

Снимка: „Нова Варна“

 

Снимка: „Нова Варна“

 

Този сигнал е изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт.

Проект „Твоята Варна“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2022 г. 

Публикувано от Силвана Димитрова