in

Нов рекорд на Гинес: Най-възрастната котка в света скоро навършва 27 години (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимка: Guinness World Records

Флоси се нарича най-възрастната, котка която e част от рекордите на Гинес. Служителите на институцията били много изненадани, когато открили, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години, и решили да се свържат с Книгата на рекордите на Гинес. Тя беше призната за най-стария представител на своя вид.

Guinness World Records

Флоси е прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя казва, че въпреки възрастта си, загубата на слуха и лошото зрение, столетницата е много гальовна и любопитна, обича да си похапва добре и бързо се е адаптирала към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от САЩ. Тя е родена през 1967 г. и почина през 2005 г. на 38 години и три дни. По-рано беше съобщено, че в САЩ почина най-старото куче в света, според Книгата на рекордите на Гинес. Териерът на име Пебълс беше на 22 години.

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/