in

Поскъпват сладкарските изделия у нас

Снимка: Pixabay

Заради вдигането на цените на енергоносителите, има ръст и в цените на сладкарските изделия. Работещи в бранша разказват, че доста е скочила цената на млечните продукти, а собствениците на малки бизнеси са най-потърпевши.

Заради високите цени на енергоносителите, напоследък се забелязва ръст и при тези на сладкарските изделия. Най-потърпевши са собствениците на малки бизнеси, които трудно устояват на големите фирми. Веселка Николова е собственик на малка сладкарница за производство на веган и сурови торти. Тя разказва пред Nova News, че цените на суровините, с които работи, растат всяка седмица.

„Аз тепърва трябва да индексирам цените при мен, защото естеството на работата е такова, че ползвам продукти, които имат определени партиди и време в годината. През септември дойдоха новите партиди и съответно получих новите цени за тях”, разказа Веселка Николова.

Виктория Алексиева също е в сладкарския бранш.

„Огромен е скокът при млечните суровини. В началото на годината сме купували масло, млечна сметана, крем сирене, маскарпоне, на цени, които в момента са между 100 и 150 процента по-високи”, разказва Алексиева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/