Категории: Твоята Варна

Курортен комплекс във Варна тъне в мрак и мръсотия (СНИМКИ)

Реклама

КК „Ален мак“ в морската столица вече повече от година е без улично осветление, спирките на градския транспорт там са в трагично състояние или дори напълно липсват.

На нашата платформа през почивните дни постъпи сигнал от гражданката В.Д., живуща в КК „Ален Мак“ във Варна. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Снимка: В.Д.

„Здравейте, „Нова Варна“! Обръщам се към вас като последна надежда, някой най-накрая да обърне внимание на трагичното състояние, в което се намира квартала, в който живея. Квартал, който дори се води курортен комплекс. За съжаление само така се води на хартия. Нямаме улично осветление, тротоарите, където ги има са в ужасно състояние, същото важи и за спирките на градския транспорт, кошчета за боклук по спирките липсват, целият квартал тъне в боклук и мръсотия, защото старите контейнери бяха подменени с нови, но два пъти по-малко на брой. Как се стигна до там, че да няма осветление на път, по който минава линия на градски транспорт 409?

Преди почти две години завърши мащабен проект за изграждане на канализация в района. При този ремонт беше прекъснат кабелът, който захранва уличното осветление. От тогава то не работи и никой не предприема никакви мерки, независимо че бяха организирани протести, че множество граждани сме пускали официални сигнали до общинските власти.

На един от протестите срещу плачевното състояние на квартала ни, които организирахме живущите, дойде дори кметът Портних, въпреки това не последваха никакви реални мерки, както за възстановяване на уличното осветление, така и за рехабилитация на пътищата в района, които според нас живущите също са в това състояние, в следствие на некадърно извършения проект за изграждане на канализация.

Моля, за публичност от ваша страна. Надявам се, че проблемите ни най-накрая ще бъдат видени и чути!

Предварително Ви благодаря!“

Снимка: В.Д.

Този сигнал е изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com Можете да изпращате сигнали по темите: инфраструктура, градска среда, обществени процеси. Да давате предложения за образованието и туризма. Да инициирате дискусии за културата, младежки дейности и спорт.

Проект „Твоята Варна“ се реализира с финансовата подкрепа на община Варна чрез процедура за медийни проекти – конкурс 2022 г.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Народна медицина: Ето как се прави компрес за болно гърло с ракия

С началото на есента идва и сезонът на настинките и грипа. Един от най-неприятните и…

преди 3 часа

Апелативен съд – Варна върна делото „Коцев“ за допълнително разследване

Апелативният съд във Варна върна делото срещу кмета на гр. Варна след жалба на областния…

преди 3 часа

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояване на средствата по…

преди 4 часа

Водата в София поскъпва от днес: Ето с колко

Днес КЕВР одобри бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 година. Считано от…

преди 4 часа

Наказват мъж във Варна, повредил машина за продажба на билети в автобус

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишен, противозаконно повредил машина за продажба на…

преди 4 часа

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан и отправи предупреждение

Русия отправи вризив към Израел да изтегли войските си от Ливан, като предупреди, че нападението…

преди 4 часа