in

Председателят на КЕВР: Цената на природния газ за декември може да се увеличи по-малко от очакваното

Снимка: Pixabay

Това бяха думите на Иван Иванов, председателят на КЕВР. Комисията за енергийно и водно регулиране се събира на открито заседание днес. „Цената можеше да бъде по-ниска, ако не беше високата цена на природния газ, съхраняващ се в газохранилището Чирен. За декември месец цената и от Чирен е най-висока. 

Цената на природния газ за декември може да се увеличи по-малко от очакваното. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов, предава БГНЕС.

„Запазва се предложената от нас цена към днешния ден“, казаха от „Булгаргаз“.

„Цената можеше да е по-ниска, но заради Чирен се увеличава, защото хранилището е запълнено докато газът беше скъп“, обясни Иван Иванов.

Оказа се, че за декември от всички сегменти цената от Чирен е най-висока. Напълно е нормално, с настъпване на отоплителния сезон цената бележи ръст на горе с почти една четвърт. Но няма нещо общо с цената от 359 лева, която беше достигната.

Отчитайки и формулата за ценообразуване се оказа, че цената от „Газпром“ би била по-висока – 157 лева спрямо 145 лева.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/