in

В Каварна Общинският съвет одобри заем за приблизително 20 млн. лв.

Снимка: Община Каварна

Одобреният от Общинския съвет в Каварна дългосрочен кредит на стойност до 20,6 млн.лв ще се използва за изпълнение на 4 инфраструктурни проекта.

За това решение на местната власт в черноморския град съобщи БНР.

С близо 10 милиона от средствата ще бъде ремонтирана улица, водеща до централния плаж на Каварна.

Сред общинските съветниците имаше и такива, които гласуваха „против“. Като мотив за отрицателния си вот, те посочват, че сумата е непосилна за толкова малка община и че това ще доведе до неблагоприятни финансови последствия.

Сред другите проекти, които трябва да се финансират от този заем са: рехабилитация на ул. „Черноморска“, реконструкция и възстановяване на паркови пространства в Каварна, изграждане на улична канализация и реконструкция и рехабилитация на още три улици.

„Тези проекти ще променят облика на града и са в услуга на местната общност“, това заяви кметът на община Каварна Елена Балтаджиева, която е и вносителят на докладната към ОС.  „Условията за погасяване са до 144 месеца, източниците за погасяване на дълга – собствените бюджетни средства на Общината“, посочи още тя.

Общинските съветници, гласували срещу това искане, подчертаха, че не им е предоставена дори количествено-стойностна сметка за проектите. Според част от тях, свиканото с ден по-рано заседание на Общинския съвет е в нарушение на четири разпоредби от правилника за дейността му и заявиха, че ще пуснат жалба до областния управител на Добрич.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/