in

Добра новина: Сашко е изписан от болницата и вече си е вкъщи (ВИДЕО)

Сашко от Перник днес беше изписан от „Пирогов”. Момчето беше настанено в болница след деветдневно издирване и намирането му от спасители в планината. За щастието случката завърши с положителен финал и детето беше открито. Към момента все още се води разследване по случая с изчезването на детето.

 

 „Добре съм”, сподели момчето от ефира на Нова, а на въпроса радва ли се, че се прибира вкъщи каза: „Да, да”.

„Той все още е крехък, но физически е добре. „Вече сме много по-добре. Той ходи повече, в добро настроение е, рисува. Първата му рисунка беше нещо като огньове, дървета, храсти. Чете книжки за вълшебната гора”, каза бащата на момчето.

„В началото постоянно искаше вода още докато беше в реанимация вероятно защото и бил обезводнен, след това започна да иска и повече храна“,допълва още той.

„Аз самият си имах убеждението, че е жив и трябва да го намерим, имах надежда”, обясни той.

На въпрос дали Сашко е бил сам, или приютен, баща му отговори: „Разследването и прокуратурата ще установят. Аз четох през тези дни за други деца с подобен проблем, че също са издържали. Сашко е герой. Има невероятни възможности“ .Той коментира, че към момента никой не се е свързвал с него за да поиска обявената от него парична сума.

„Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен.“, посочи Александър Цветанов. Най-важното от всичко е, че Сашко вече е тук и е добре.

Детето беше намерено в труднодостъпна местност. Обезводнено, но в добро състояние. „Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването на случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. „

 

Повече подробности, вижте от видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/