in ,

Варненци вземат нещата в свои ръце: Чистят автобусни спирки (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Не Съм Аз

Граждани чистят автобусни спирки във Варна от графити, стари обяви и мръсотия. Призовават и други да се включат

В няколко варненски Фейсбук групи се появиха снимки на хора, почистващи спирки в Морския град. Качени са и снимки „преди-след“.

Снимки: Facebook/Mitko Ivanov
Снимки: Facebook/Mitko Ivanov

„Ако редовно ползвате градски транспорт, призовавам ви да купите едно стъргало, за да можете да изчистете малко, докато чакате автобуса, изобщо не е трудно. По този начин не само ще стане по-чисто, но и намалете вероятността от бъдещи вандалски прояви (според ефекта на счупения прозорец), за да не чакате автобуса на спирката без стъкла или електронно табло например. Ако сте на мнение, че изобщо не трябва да се занимавате с това нещо, защото плащате данъци, напълно ви подкрепям, но това не е означава, че това може да служи като оправдание за вашето бездействие“, пише мъж от Варна във Фейсбук.

Снимка: Facebook/Mitko Ivanov
Снимка: Facebook/Mitko Ivanov

„Беше почистена спирката на тролейбусната линия “82”, която беше трета по ред във „Владиславово“. Надяваме се добрият пример да увлече и други доброволци.“, пише друг мъж в социалните мрежи.

Снимка: Facebook/Не Съм Аз

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.