in

Законна ли е проведената преди дни в Каварна сесия на Общинския съвет?

Снимка: Община Каварна

По искане на общински съветници от Каварна областния управител на Добрич, трябва да се произнесе, дали е законно, проведеното на 28 ноември тази година, заседание на Общинския съвет.

Според сигнала, то е в противоречие на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет- Каварна. Съветниците настояват актовете да бъдат оспорени в Административния съд – Добрич.

Припомняме на читателите на „Нова Варна“, че преди дни Общинският съвет на Каварна одобри дългосрочен публичен заем на стойност до 20,6 млн.лв.

В Каварна Общинският съвет одобри заем за приблизително 20 млн. лв.

Съветниците твърдят в своя сигнал за свиканото ден по-рано заседание, че не е спазен срокът от три дни за предварително известяване и публикуването на информация на сайта на Общината. Съветниците обръщат внимание и на факта, че според Гражданско процесуалния кодекс сесията е трябвало да бъде проведена най-рано на 29-ти ноември. Сред посочените от тях други нарушения са, че част от съветниците изобщо не са получили материалите за заседанието и не са положили подписи. В сигнала те посочват още, че председателят на Общинския съвет на Каварна – Йордан Стоянов не се е съобразил с изнесените в началото на заседанието доводи за неговата незаконосъобразност и е заявил, че спазването на правилника не е от съществено значение.

На база на посочените в сигнала нарушения, Общинските съветници искат оспорването на приетите на сесията актове в Административен съд – Добрич.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/