Категории: Спонсорирани

Благотворителен Коледен Базар започва през декември в центъра на Варна

Реклама

Събитието съчетава кулинарни изкушения, много забавления и добри дела в едно

Декември ще донесе много празнично настроение на всички жители и гости на морската ни столица. Поводът за това е „Благотворителен Коледен Базар – Варна”, който ще се състои в дните от 8 до 22 декември. Локацията е добре позната – градинката с фонтаните до Община Варна.

„Улицата на готвачите ” и „Фермерски пазар – Варна ”

„Улицата на готвачите” и „Фермерски пазар – Варна” ще проведат второто издание на събитието, което се превръща в традиция за варненци и отново обещава много апетитни изживявания и поводи за усмивки.

Екипът ще пресъздаде атмосферата на автентичните коледни базари, изпълнени с разнообразна храна, приготвена от най-добрите кулинари в региона, София и Бургас, сгряващи напитки, чисти продукти от местни производители, ръчно изработени подаръци и специална коледна декорация.

Варненци и посетители на града ще могат да се потопят в магията на зимата с чаша греяно вино от различни производители и да опитат вкусна кухня от цял свят – българска, френска, мексиканска, американска, индийска, японска и много други.

„Улицата на готвачите ” и „Фермерски пазар – Варна ”

Духът на любимия празник ще бъде подкрепен и от присъствието на самия Дядо Коледа, множеството работилници с шеф Филип Спасов и презентации на кулинарна тематика за малки и големи, специално DJ party и страхотна музика на живо. На 10.12 (събота) от 15:30 часа ще бъде организирано и специално хоро с благотворителност „Хоро с добри хора”, поведено от клуб за народни танци „Моряците”, в което всеки желаещ може да се включи. Всички инициативи имат за цел да помогнат за закупуването на продукти за социалната кухня към храма „Св. Архангел Михаил”, която работи в помощ на хората в нужда.

„Улицата на готвачите ” и „Фермерски пазар – Варна ”

Голямата инициатива от миналата година беше насочена към изграждането на специална люлка за деца с двигателни проблеми. Благодарение на съдействието на Община Варна и на гражданите, които подкрепиха първото издание на Коледния базар, люлката е вече факт и е позиционирана в Зоологическа градина – Варна, като за целта беше събрана сумата от 23 147, 77 лв. Втората мащабна кампания, организирана от „Асоциацията на студентите по дентална медицина” и „Асоциацията на студентите по фармация”, събра сумата от 6820 лв. Средствата бяха дарени на Детска хирургия – МБАЛ “Света Анна” – Варна за закупуване на лазерна система FIRE-XEL.

Добрата кауза на тазгодишния „Благотворителен Коледен Базар – Варна” също е от съществено значение, а вкусните изненади и забавленията за всички посетители са гарантирани! Повече информация за „Благотворителен Коледен Базар – Варна” може да откриете във фейсбук страницата на събитието.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Двама братя са със счупени носове и зъби след бой в дискотека у нас: Има две коренно различни версии

Боят е бил в дискотека в Троян. Според двамата братя, които са на 19 и…

преди 8 минути

Проф. Рачев обяви за внезапен обрат във времето: Това са датите

По думите на климатолога проф. Георги Рачев тази седмица се очертава прекрасно време - много…

преди 17 минути

Без ток във Варна и областта днес остават всички тези райони

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 22 минути

Жозеп Борел: На ръба на тотална война сме

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предупреди, че конфликтът между Израел и ливанската групировка "Хизбула"…

преди 32 минути

Доган се появи и проговори за Пеевски. Разкри каква е голямата цел (Видео)

Очаквано Ахмед Доган се появи и пред активисти и зададе курс на кампанията за предстоящите…

преди 36 минути

Времето по Черноморието днес: Ето какви температури да очакваме

Според прогнозата на НИМХ днес (24 септември, вторник) времето по Черноморието ще бъде предимно слънчево,…

преди 3 часа