Категории: България

Явор Гечев: Докато аз съм служебен министър, няма как сегашният режим на границата да се промени (ВИДЕО)

Реклама

Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той коментира отстраняването на шефа на БАБХ – Христо Вълчанов и обвиненията за извършени нарушения от институцията. Той подчерта че има еднакъв „аршин“ към всички служители.

„Евролаб“ няма да се завърне отново на границата, за да осъществява фитосанитарен конрол, докато начело на Министерство на земеделието е Явор Гечев. Това обещание даде самият той от ефира на Нова. Имам еднакъв аршин към всичките си служители. Преди три седмици му бяха поставени редица задачи, които не бяха свършени. Дори и половината от тях”, подчерта министърът.

„Докато аз съм служебен министър, няма как сегашният режим на границата да се промени. В момента работи само държавата в лицето на Агенцията по храните  – както по отношение на пробите, които се взимат н границата, така и по товаро-разтоварната дейност, така и по контрола, който се извършва в лаборатория. И това няма да се промени“, подчерта той.

Министърът беше категоричен, че всичката информация, която се изнася в публичното пространство, по-скоро е за помещенията, които използва „Евролаб” на границата. „Те нямат нищо общо с осъществяването на самия граничен контрол.  Там се водят редица дела. Дори по изземането на съответните помещения – БАБХ не е субект. Тоест ние нямаме права да ги изземем. Това е в правомощията на областния управител”, подчерта Гечев.

По думите той самият е издал заповед за проверка в БАБХ за всички данни, които са изнесени до момента. „След като има обществен интерес, аз съм длъжен да реагирам. Ако официалният контрол на МЗ каже, че има какъвто и да е проблем от какъвто и да е служител – лично ще вкарам всяко едно от нещата в прокуратурата. проверяваме всичко. Но тази политическа дъвка като че ли стана малко повече. Не мога да разбера къде е проблемът?”, попита министърът.

 

Повече от интервюто на Явор Гечев, вижте във видеото:

По публикацията работи:Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 12 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 12 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 13 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 13 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 13 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 13 часа