in

Почина 6-годишно момче, което бе единственото оцеляло при падане в замръзнало езеро в Англия (СНИМКА)

Кадър: Youtube/ Tje Independent

Почина 6-годишното момче, което бе единственото оцеляло от общо четири деца, паднали в замръзнало езеро във Великобритания. Инцидентът стана в неделя, когато по време на игра ледът се пропуква, а децата падат в ледената вода. Първоначално краката на едно от децата пропаднали в леда, другите се опитали да му помогнат, но без успех.

 

Децата са настанени в болница. Ден по-късно три от тях – на 8,10 и 11 години умират. Децата са получили сърдечен удар. Двама братя и техен братовчед са сред малките деца, загинали след падане в ледено езеро в Солихъл. Смята се, че последната жертва, шестгодишният Сам Бътлър, е отишъл до езерото Бабс Мил в неделя следобед с по-големия си брат и сестра Финли, на осем, и братовчед им Томас Стюарт, на 11, за да нахранят патиците.

Когато ледената повърхност се поддаде под тях, полицаи и очевидци – включително смелият 11-годишен Джак Джонсън – се втурнат да ги спасяват. За съжаление три от децата са обявени за мъртви в болница същата вечер, преди Сам също да загуби битката си, след като прекара три дни в интензивно отделение. Всяко от момчетата е било със сърдечни проблеми, когато са били извадени от езерото, каза полицията. Приятел на семейството на трите момчета каза за MaillOnline:

 „Момчетата бяха отишли ​​в парка с братовчед си Томас, за да нахранят патиците. Те излязоха на леда и тогава един пропадна през леда, а други отидоха да помогнат и паднаха“.

Огромна купчина от цветя, играчки и картички е събрана на брега на езерото в памет на починалите.

Полицията в Уест Мидландс каза: „Нашите най-дълбоки съчувствия към семействата и приятелите на замесените в тази трагедия. „Не можем да разберем огромната болка, която трябва да изпитат и сърцата ни са с тях. Специалистите поддържат връзка със семейството и ще предоставим допълнителна информация веднага щом можем. Претърсванията приключиха и мястото на инцидента при езерото ще бъде издигнато тази вечер.

Появиха се повече подробности за спасителите, сред които членове на обществеността и полицейски служители, включително нов полицай, който претърпя лека хипотермия, след като се опита да пробие леда, за да измъкне момчетата възможно най-бързо.

Публикувано от Вeлислава Велева