Категории: Свят

Почина 6-годишно момче, което бе единственото оцеляло при падане в замръзнало езеро в Англия (СНИМКА)

Реклама

Почина 6-годишното момче, което бе единственото оцеляло от общо четири деца, паднали в замръзнало езеро във Великобритания. Инцидентът стана в неделя, когато по време на игра ледът се пропуква, а децата падат в ледената вода. Първоначално краката на едно от децата пропаднали в леда, другите се опитали да му помогнат, но без успех.

 

Децата са настанени в болница. Ден по-късно три от тях – на 8,10 и 11 години умират. Децата са получили сърдечен удар. Двама братя и техен братовчед са сред малките деца, загинали след падане в ледено езеро в Солихъл. Смята се, че последната жертва, шестгодишният Сам Бътлър, е отишъл до езерото Бабс Мил в неделя следобед с по-големия си брат и сестра Финли, на осем, и братовчед им Томас Стюарт, на 11, за да нахранят патиците.

Когато ледената повърхност се поддаде под тях, полицаи и очевидци – включително смелият 11-годишен Джак Джонсън – се втурнат да ги спасяват. За съжаление три от децата са обявени за мъртви в болница същата вечер, преди Сам също да загуби битката си, след като прекара три дни в интензивно отделение. Всяко от момчетата е било със сърдечни проблеми, когато са били извадени от езерото, каза полицията. Приятел на семейството на трите момчета каза за MaillOnline:

 „Момчетата бяха отишли ​​в парка с братовчед си Томас, за да нахранят патиците. Те излязоха на леда и тогава един пропадна през леда, а други отидоха да помогнат и паднаха“.

Огромна купчина от цветя, играчки и картички е събрана на брега на езерото в памет на починалите.

Полицията в Уест Мидландс каза: „Нашите най-дълбоки съчувствия към семействата и приятелите на замесените в тази трагедия. „Не можем да разберем огромната болка, която трябва да изпитат и сърцата ни са с тях. Специалистите поддържат връзка със семейството и ще предоставим допълнителна информация веднага щом можем. Претърсванията приключиха и мястото на инцидента при езерото ще бъде издигнато тази вечер.

Появиха се повече подробности за спасителите, сред които членове на обществеността и полицейски служители, включително нов полицай, който претърпя лека хипотермия, след като се опита да пробие леда, за да измъкне момчетата възможно най-бързо.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 12 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 12 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 13 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 13 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 13 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 13 часа