Категории: България

Всички се срещнаха с Денков но от ГЕРБ отсякоха: Влизате в ролята на кукла на конци (ВИДЕО)

Реклама

В парламента започна срещата, организирана от „Продължаваме Промяната“ и кандидатът им за министър-председател акад. Николай Денков. Десислава Атанасова от ГЕРБ реагира остро като заяви, че Денков е поел ролята на „кукла на конци“.

На срещата се явиха представители на всички парламентарни сили – „Демократична България“, „Български Възход“, БСП, ГЕРБ и ДПС.

„Приемам присъствието на всеки тук по начин, че е готов да влезе в един конструктивен разговор. Искам да обсъдим възможността за кабинет, който да има политическа подкрепа“, започна акад. Денков.

„Основната цел на тази среща е да обсъдим заедно какви биха могли да бъдат приоритетите, които да ни обединят. Може да започнем разговора от това, което ни обединява, за да бъдем полезни на хората в България. Това не се определя по думите и лозунгите, а по делата – кои закони сме готови да подкрепим, какво съдържание влагаме в тях, какви задачи си поставяме“, допълни той.

„Искам да повишим доверието в демокрацията, да обсъдим изборния процес, както и националните приоритети – влизане в Шенген и Еврозоната“, каза Денков.

По думите му обща задача на всички присъстващи е да се намери баланс.

Асен Василев опита да изгони медиите от залата, но всички възроптаха, включително и представителите на другите парламентарни групи.

Думата взе Десислава Атанасова:

„Ние много отдавна сме преценили кои са важните теми за България и не веднъж ги поставихме на публично обсъждане, включително и във формат, на който вие също се отзовахте. Виждаме, че голяма част от темите, които сте ни предоставили, са теми от дневния ред, който е не само обсъден от първата ни среща с вас, но и теми на голяма част от политическите партии.

Считаме обаче, че този разговор е дълбоко закъснял. Разговор в който се търси подкрепа с втория мандат за правителство, след като са изгорени много мостове, след като комуникацията между парламентарните групи, включително и при връчения първи мандат и молбата за среща с кандидата за премиер от името на ГЕРБ. Това е тема, която вероятно на днешния разговор не трябва да взема превес.

Г-н Денков, струва ми се че влизате в ролята на кукла на конци. Зад вашия широк академичен гръб стоят номинациите, които вие и вчера и днес обявихте в телевизионен ефир на съпредседателите на ПП.

„Желаем ви успех в намирането на съмишленици, ако направите правителство, ще видите вота ни в зала“, каза Атанасова и стана и напусна залата, заедно с Томислав Дончев.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Абонати във Варна и областта остават без вода днес: Това са адресите

От ВиК-Варна информират, че следните райони във Варна и областта ще останат без вода днес…

преди 27 секунди

Дете с починала майка във Варна спешно има нужда от помощ

Мъж сигнализира за тежкото състояние, в което е изпаднало едно семейство във Варна. Майката е…

преди 13 минути

МВР с поредно предупреждение за това, което ни очаква утре

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР) отново напомниха, че на 1 октомври от…

преди 34 минути

Предупреждение от НИМХ: Оранжев код за силен вятър във Варна

Оранжев и жълт код е обявен в 12 области в страната днес. За област Варна…

преди 42 минути

БСП – Варна: Обединени тръгваме към победа на вота. Коалицията откри кампанията за изборите пред стотици социалист

БСП – Обединена левица откри официално кампанията си във Варна. Пред стотици симпатизанти социалистите представиха…

преди 55 минути

Мощен вятър във Варна: Има съборен стълб на уличното осветление

Варна осъмна със силен вятър. Това е довело дори до събарянето на ж стълб на…

преди 56 минути