Категории: Варна

Заради безразборното разполагане на чадъри, тенти и рекламни съоръжения във Варна: Да се иска предварително съгласие

Реклама

Правната комисия заседава днес във Варна, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна. Бяха разгледани промени в четири отделни наредби. Една от промените предвижда да се изиска предварително разрешение от Община – Варна, преди да се предприеме поставяне на рекламни съоръжения, чадъри, тенти и други.

Промени в четири общински наредби разгледа на днешното си заседание правната комисия към Общински съвет – Варна. Съветниците одобриха допълнение на Наредбата за условията и реда за поставяне на преместваеми обекти, предложено от зам.-председателя на местния парламент Христо Атанасов. Причина за внесените корекции са зачестилите случаи на разполагане на чадъри, тенти и др., ограничаващи системата за видеонаблюдение. „По тази причина предлагам преди поставянето на рекламни съоръжения, чадъри и прочие, да се иска предварително съгласие на Община Варна, за да не се възпрепятства дейността на камерите“, поясни пред колегите си Христо Атанасов.

На разглеждане бяха подложени и изменения в Наредбата за условията и реда за провеждане на конкурс за избор на членове на органите на управление и контрол на публичните предприятия на Община Варна. Те предвиждат възнагражденията на органите за управление и контрол на публичните общински предприятия да се определят по нови правила. Сегашните са изцяло заимствани от Закона за публичните предприятия, но са трудно приложими по отношение на общинските публични предприятия.

Членовете на правната комисия дадоха положително становище и по отношение на законосъобразността на предложените поправки в Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове, в Инструкцията за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица и в Наредбата за финансово подпомагане на проявите по програма „Спорт“ и програма „Социален туризъм“. Предвижда се финансовото подпомагане на спортните клубове и на проявите от спортния календар да се осъществява по нов ред и условия.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пробив в науката: Учени в България създадоха прототип на човешка кожа

За огромното постижение съобщават от Център по растителна системна биология и биотехнология. Създаденият от учените…

преди 47 минути

Скоро ни удря силна геомагнитна буря от клас G3

Астрономи предупреждават, че се очаква геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 4 - 5…

преди 58 минути

Моторист пострада на пътя Бургас – Варна

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщават за медия "Нова Варна", че на пътя Бургас - Варна…

преди един час

Откриха готова за пласиране марихуана за 7,5 млн. лв. в къща край Бургас

Голям удар на полицията в Бургаско. Около 250 кг готова за пласиране марихуана е открита…

преди един час

Криминалисти откриха наркотик в дрехите на 79-годишна жена в България

Различни наркотични вещества са иззети при спецкация на ботевградските криминалисти, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-София.…

преди един час

Важно за България: Ето каква минимална заплата се готви

Минималната работна заплата (МРЗ) да стане 1272 лева след четири години. Това предвиждат Указания за…

преди 2 часа