in

Издигат паметник на граничаря Петър Бъчваров на българо-турската граница

Кадър: Youtube/News24sofiaeu

На българо-турската граница ще бъде издигнат паметник на граничния полицай Петър Бъчваров, който загина след инцидент преди месец. Предложението за издигане на паметник на границата е дошло от страна на Турция.

Това стана ясно след среща между председателя на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов и външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу. Турската страна е предложила да направи паметник на българския полицай.

Международна среща за миграцията, контрола на границите и облекчаване на визовия режим ще бъде организирана от българския парламент. Това каза в Турция председателят на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов след разговора си с председателя на Великото национално събрание Мустафа Шентоп, съобщиха от пресцентъра на народното събрание.

Срещата да се проведе в България и да възобнови процеса, който започна през 2018 година във Варна по идея на бившия премиер Бойко Борисов, предложи Рашидов. Той имаше разговор „на четири очи” с председателя на турския парламент, а българската делегация се разговаря с председателя на Великото национално събрание Мустафа Шентоп и турски депутати. По-рано двамата председатели на парламенти разговаряха „на четири очи“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/