in

МЗ: Няма да търсим виновника, който не може да плати тока на белодробната болница във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Лечебното заведение във Варна е общинско търговско дружество. Няма механизъм, по който държавата да подпомага привилегировано едно или друго лечебно заведение. Това сподели пред журналисти доц. Момчил Мавров, началник на кабинета на министъра на здравеопазването.

,,Няма да търсим кой е виновен за това лечебното заведение да не може да си плати тока, да не може да си покрива разходите – за това си има мениджмънт, има си контрольор, има си собственик и това е община Варна“, посочи още той.

По отношение на заразоносителите доц. Мавров заяви, че местното РЗИ трябва да си влезе във функциите и да се издадат съотвентните заповеди за задължителна изолация.

Пациентите трябва да бъдат установени и изолирани навреме, защото, изпращайки ги по домовете, броят на контактните лица ще се увеличи много, предупреди доц. Мавров.

По темата с лекарствата началникът на кабинета на здравния министър обясни, че в аптечната мрежа са постъпили седем сигнала за липсващи медикаменти.

По думите му проблемите се дължат на недобрата организация и уточни, че когато определени задължения ги няма, се получават „празнини в системата“.

Публикувано от Силвана Димитрова