in

Путин: Сега се изисква максимално хладнокръвие, съсредоточаване на силите на контраразузнаването

Кадър: YouTube

Това заяви руският държавен глава Владимир Путин. По негови думи се изисква засилена работа на Граничната служба на ФСБ. Путин е убеден, че сега е необходимо да се потисне работата на чуждестранните специални служби в Русия.

Необходимо е да се засили работата на вътрешните специални служби във всички области поради нови заплахи и рискове. Това заяви Владимир Путин в обръщението си, посветено на Деня на служителите на службите за сигурност.

„Днес динамично променящата се ситуация в света, появата на нови заплахи и рискове поставят повишени изисквания към цялата система на руските служби за сигурност. Това означава, че трябва сериозно да активизирате работата в ключови области, да използвате максимално своите оперативни, технически и кадрови потенциал“, призова руският президент, цитиран от ТАСС.

Той определи борбата с тероризма като един от основните приоритети в работата на всички специални служби и преди всичко на ФСБ.

Путин препоръча постоянен контрол на местата за масов престой на хора, както и на стратегически обекти, транспортна и енергийна инфраструктура.

„Сега се изисква максимално хладнокръвие, съсредоточаване на силите на контраразузнаването, включително военните. Необходимо е строго потискане на действията на чуждестранните специални служби, бързо разкриване на предатели, шпиони и диверсанти“, каза президентът. Поиска засилване на работата на Граничната служба на ФСБ.

„Държавната граница е най-важната, ключова граница за гарантиране на сигурността на страната и тя трябва да бъде надеждно защитена. Опитите за нейното нарушаване трябва да се пресичат бързо и ефективно с наличните сили и средства, включително мобилни операции и специални сили“, посочи Путин.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/