in

Русия и САЩ в сътрудничество: Астронавти съвместно отстраниха проблем в Космоса

Кадър: Youtube/DOCUMENTARY TUBE

Космосът се превърна в път за сътрудничество между Русия и САЩ. Ръководителят на „Роскосмос“ похвали сътрудничеството между Москва и Вашингтон заради работата им по отстраняването на проблем на Международната космическа станция (МКС).

Ръководителят на руската космическа агенция „Роскосмос“ похвали сътрудничеството между Русия и САЩ на Международната космическа станция след голямото изтичане на охлаждаща течност от капсулата на екипажа „Союз“, предава АФП.

„Поздравете целия американски екип. Те се оказаха много достойни в тази ситуация и ни подадоха ръка“, каза Борисов, говорейки на руския екипаж на борда на МКС. „Но се надявам, че в бъдеще ще се справим сами“.

„Вие дадохте пример на целия свят за това как да работим заедно в най-предизвикателната и трудна ситуация. Нека много политици се учат от вас“, добави той, според стенограмата, публикувана от „Роскосмос“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/