Категории: България

Сашко от Перник пристигна с баща си на награждаването на полицаи и доброволци в МВР (ВИДЕО)

Реклама

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев днес награждава  полицаи и доброволци, участвали в операцията по издирването на 11-годишния Александър от Перник. Церемонията е във фоайето на министеството като зненадващо на нея 11-годишното дете се появи с баща си. 

 

11-годишният Александър от Перник дойде с баща си във фоайето на МВР, където вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев награждава полицаи и доброволци, участвали в операцията по издирването му.

Детето бе хванало за ръка вътрешния министър. Главният секретар на МВР Петър Тодоров увери, че след този случай е бил изготвен анализ и в бъдеще алгоритъмът за търсене на изчезнали деца ще бъде подобрен.

Припомняме, че Сашко изчезна на 11-ти ноември и бе в неизвестност 9 дни. Момчето се загуби в гората над Профилакториума по време на разходка с баща си. Полиция и доброволци от цялата страна се включиха в издирването му и не се отказаха до последния ден. На деветия ден доброволци от Клуба по парапланеризъм откриха момчето в дере: изтощено, но живо. Детето седи хванато за ръка от вътрешния министър и от баща си. То се усмихва, подскача, поглежда ту към баща си, ту към Демерджиев.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обясни, че след този случай е изготвен анализ и ще се подобри алгоритъма за търсене на деца. Демерджиев награди шефът на полицията в Перник Павел Млеканов с почетен знак на министъра. Велизар Иванов, шеф на криминалистите в областния град, също бе отличен. Павел Джалев, който оглавява районното в Радомир, е друг от наградените. Кирил Добренов, който е шеф на 1-о РУ в Перник, също бе отличен. Калин Крумов взе награда. Кирил Кирилов е друг от отличените.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди един час

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди един час

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 2 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 4 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 4 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 4 часа