in ,

Три обекта от капиталовата програма на Община Варна няма да бъдат изпълнени през 2023 г. Вижте, кои са?

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Три обекта остават в капиталовата програма, но ще бъдат изпълнени, след като ВиК-Варна ремонтира канализацията там.

Заместник-кметът по инфраструктурните проекти и благоустройството на община Варна Христо Иванов коментира за Радио Варна, че проектите в капиталовата програма на Общината са били актуализирани съобразно новите цени и от следващата година ще започнат да се изпълняват.

„Обезпечихме с необходимите допълнително средства изпълнението на проектите, които касаят улиците и финансирането на тези обекти по капиталовата програма. Общо са планирани над 30 улици, които са обезпечени с финансови средства“, акцентира Иванов.

Три обекта няма да се изпълняват – улиците „Капитан Райчо“ , „Д-р Пискюлиев“ и „Св. св. Константин и Елена“ (Виница).

Ул. „Капитан Райчо“

„Там има множество аварии и трябва да се направи допълнително споразумение с ВиК-Варна, да бъде променена подземната инфраструктура преди изпълнението на проекта. Там даже и в момента има аварии“, коментира Иванов.

Ул. „Доктор Пискюлиев“

„На този обект има проблеми с каналните отклонения на няколко от обектите. Всички останали обекти остават в капиталовата програма и ще започне работа по тях след сесията днес“, каза Христо Иванов.

Ул. „Св. св. Константин и Елена“

„Този проект съвместно с ВиК предстои да бъде изпълнен догодина, ще се търси финансиране“, посочи Иванов.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/