Категории: Свят

Зеленски в САЩ: Вашите пари не са благотворителност, а инвестиция в глобалната сигурност и демокрация (ВИДЕО)

Реклама

Това заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски в своя реч по време на посещението си в САЩ. Той благодари за оказваната подкрепа към страната му. След обръщението си към Конгреса, Зеленски връчи знамето на Украйна на конгресмените.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски завърши посещението си във Вашингтон с емоционално обръщение към Конгреса. Американският му колега Джо Байдън заяви, че Съединените щати никога няма да изоставят Украйна, обещавайки нова военна помощ на стойност близо два милиарда долара.

Зеленски напусна страната си за пръв път от началото на руската инвазия с ясна задача пред себе си – да подсигури устойчива военна помощ от Америка за Украйна. На фона на опасността от руска офанзива през зимата, Зеленски подчерта, че решенията на Конгреса могат да спасят страната му.

„Финансовата помощ е изключително важна и бих искал да ви благодаря за двата пакета, които вече ни предоставихте, както и за тези, които навярно сте напът да ни предоставите. Вашите пари не са благотворителност. Те са инвестиция в глобалната сигурност и демокрация“, подчерта той.

След речта си Зеленски връчи на конгресмените украинско знаме, подписано от войниците на фронтовата линия в Бахмут. От своя страна, председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси му подари американско знаме в рамка.

По време на срещата на Зеленски с американския му колега Джо Байдън стана ясно, че Съединените щати предоставят нова военна помощ в размер на 1,85 млрд. долара на Украйна. Тя включва най-напредналата американска система за противовъздушна отбрана Patriot, използвана за защита от самолети, крилати и балистични ракети.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 2 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 2 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 3 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 3 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 3 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 3 часа