Категории: АкцентиВарна

Спешно: Състоянието на Гоги от Варна се влоши. Навръх Коледа ще стане месец откакто е в интензивно

Реклама

Семейството на малкия Гоги от Варна се обърна за помощ преди месец, когато детенцето трябваше да замине за Истанбул, където да постъпи в интензивно отделение. Тогава стотици помогнаха на семейството с непосилните за него средства. Сега родителите отново молят за помощ, тъй като в началото на лечението там, е стабилизирано състоянието на Гоги, но след дни то отново се е влошило, като бебчето е направило 11 гърча.

Преди месец Ви съобщихме за историята на малкия Гоги от Варна. Животът му протича по много труден начин. Още когато бил на 2 месеца бил диагностициран с епилепсия. Още от тогава родителите му започват да го водят при различни лекари от Варна, Пловдив и София. Преди месец семейството разказа, че първоначално Гоги правел по един гърч на 20 дни, но на по-късен етап те стигали до 40 на всеки 12 часа. Лекарите били на мнение, че детенцето има синдром на Уест.

Родителите на Гоги отново молят за помощ за тяхното слънчице Гоги.

„Здравейте скъпи приятели! Навръх Коледа 25.12.2022г. ще се навърши 1 месец, откакто нашето мило дете Гоги е в интензивното отделение на болницата в Истанбул. В началото, лечението му подейства много добре и имаше период от 10 дни, в които не беше направил нито един гърч! Всичко беше добре до неделя (11.12.2022 г.), когато в период от 12:00 до 20:00 часа, направи 11 гърча“, съобщава семейството.

От следващия ден е започнало ново лечение. Родителите говорили и с диетолог, като е приложена кетогенна диета. От началото до сега на Гоги са му направени изключително много изследвания, но резултат нямало. Нищо не показвало какво причинява епилепсията.

„Всяко едно изследване е добре, ЯМР е чисто, скенерът и той, първоначалните диагнози, поставени в България, бяха отхвърлени, но бебчо възобнови гърчовете. Докторите казват, че е развил резистентност към първоначалното лечение и това е причината гърчовете да се завръщат“, казват родителите.

Сега е приложено ново лечение, заедно с диетата.  Още на 3-тия ден от престоя, му в Истанбул били направени генетични изследвания. Мнението на лекарите, е че най-вероятно, според начина, по който се развива болестта, става въпрос за генетична епилепсия, а тя е възможно най-трудната за лечение.

За съжаление, генетичните изследвания ще излязат след 2-0ти януари, ако проблемът излезе действително там, то вече според резултата ще бъде приложено най-подходящото лечение за Гоги.

„За изписване на този етап не може да се говори, което ще рече, че празниците ще бъдат посрещнати в болницата с надежда новата година да донесе повече хубави моменти и по-добър живот за нашето момче“, казват родителите.

„До тук изхарчените пари по лечението,  надхвърлят 150 хиляди лева. Лечението на нашето ангелче е изключително скъпо и събраните пари до момента няма да стигнат, за да продължим битката. Молбата ни към всички Вас, е отново да отворите сърцата си и да дарите надежда за по-добър живот и изцерение на Гоги! Въпреки всичките трудности, той не спира да се бори и вярва, че по Коледа се случват чудеса! Моля, всички Вие, неговите ангели хранители да помогнете да се сбъдне и неговото Коледно ЧУДО и момчето ни да оздравее! Пожелаваме ви светли коледни и новогодишни празници, бъдете здрави и благословени!“. Това е призивът на семейството към всички, които искат да помогнат.

Кампания „Надежда за Гоги“

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG35BUIN95611000712504

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Гоги

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Достигна ли българският туризъм нивата отпреди COVID пандемията?

Българският туризъм не е достигнал нивата отпреди COVID пандемията въпреки регистрираният ръст на посещения по…

преди 36 минути

Тир е аварирал край Кресненското дефиле: Образува се 10 км задръстване

Стана ясно, че тир е аварирал днес край Кресненското дефиле. Това е довело до задръстването…

преди един час

Дъжд от голове на старта на новия сезон на АМФЛ-Варна

Квалификационните турнири, в които трябва да бъдат определени съставите на четирите лиги в новия 12-и…

преди един час

Ето до какви заболявания може да доведе честата консумация на готова храна

Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център, заговори за здравословните проблеми, които може да причини…

преди 2 часа

Слабо земетресение в България

Слабо земетресение е било регистрирано днес на територията на България. Трусът е бил край Ихтиман.…

преди 2 часа

Двама души изгоряха при пожар в къща в България

Обгорените тела са били намерени под останките на изгоряла кирпичена къща. Все още се установява…

преди 2 часа