in

Коледа в Париж: Сблъсъци между кюрдската общност и полицията. Има ранени.

Колаж: Редакция "Нова Варна"

При инцидент със стрелба в центъра на френската столицата трима души загубиха живота си. Това предизвика сблъсъци между кюрдската общност и полицията в Париж.

При инцидента 69-годишен пенсиониран служител на френските железници откри стрелба с пистолет в един от най-оживените квартали на Париж, в непосредствена близост до кюрдски приемен център. Стрелецът е задържан, като се разследва възможен расистки мотив.

Това повиши изключително много напрежението във френската столица. Полицаите, отцепили района на стрелбата, се оказаха обградени от стотици представители на кюрдската общност.

Стигна се до много сериозни сблъсъци с полицията, палежи и многократно използване на сълзотворен газ. Ранени са петима полицаи, един човек е задържан.

До момента официална позиция на кюрдските общности в Париж няма. Извършителят се оказа рецидивист с атаки на расистка основа.

Докато се търсят доказателства за връзката на стрелбата с кюрдския център, стана известно, че извършителят точно преди година е атакувал мигрантски център отново в Париж. Той е излязъл от ареста преди 11 дни.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/