in

Чудеса от милосърдие: Над 1 тон храни раздадоха на нуждаещи се в Добрич

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Благодарение на кампанията „Споделен хляб“ в Добрич, над 1 тон хранителни продукти бяха раздадени за коледната трапеза на нуждаещи се хора. 120 възрастни хора, крайно бедни семейства и хора с увреждания получиха дарението.

Всичко това става възможно благодарение на инициативата на Клуба за народни танци „Жътвари“ и Фондация „Милостиво сърце“. В събирането на хранителните продукти са се включили и три училища в Добрич, както и стотици доброволци, които са взели участие и при раздаването на пакетите.

Кампанията „Споделен хляб“ се организира за четвърта поредна година, като трайно се увеличава, както количеството на събраните хранителни продукти, така и броя на участниците в нея, посочи Александър Иванов, председател на Фондация „Милостиво сърце“.

Крайно бедни, самотни възрастни хора и такива с увреждания са сред подпомогнатите, споделя ръководителят на Клуба за народни танци „Жътвари“ Мая Бърдарова.

Благодарение на усилията и на децата от Икономическия техникум и Средните училища „Любен Каравелов“ и „Климент Охридски“ 120 лица от Добрич и Генерал Тошево ще имат храна за празничната си трапеза.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/