in

5 правила за постигане на здрава коса

Снимка: Pixabay

Всеки от нас си мечтае за здрава и красива коса. За да имате такава обаче трябва да полагате определени грижи за нея. Нека обърнем внимание на хората, които имат суха коса. Това трябва да се поправи веднага.

Косата ви се нуждае от редовна грижа – овлажняващи маски и продукти. Има няколко правила, които трябва да се спазват, пишат в zdrave.to.

Измийте правилно косата си

Косата трябва да се мие с топла вода, тъй като горещата вода вреди на косъма. По добре изхвърлете сешоара и не решете косата, докато не изсъхне напълно.

Подсушете правилно косата

Веднага след измиване на косата, подсушете косата с кърпа. Не търкайте косата, тъй като това може да повреди косъма. Вместо това увийте косата си в кърпа и я стиснете с нежни движения.

Правилен избор на продукти за коса

Когато избирате шампоан, обърнете внимание на компонентите в състава на продукта. Маслото от шия, авокадото и бадемите са с най-добри резултати. Също така в състава трябва да има ланолин, глицерин и пантенол.

Балсами за суха коса

Добро решение е да използвате балсам от същата марка и серия като шампоана. Стилистите препоръчват да се правят маски два до три пъти седмично.

Маски за суха коса

Маските за суха коса трябва да съдържат масла, така че обърнете внимание на маската с глицерин и кокосово масло.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/