in

Ловък руснак-джебчия обира възрастни хора в Бургас

Колаж: "Нова Варна"

Служители от Пето Районно управление – Бургас задържали 51 годишен руски гражданин, който по идентичен начин осъществил три джебчийски кражби спрямо възрастни хора.

Руснакът пребивавал в Приморско, а обраните възрастни граждани живеели в комплексите «Изгрев» и «Зорница».

Констатирано е, че руснакът спирал пенсионерите, като чрез потупване и мимики им показвал, че връхната им дреха е изцапана. Използвайки разсейването на бургазлиите, 51 годишния мъж извършвал джебчийските кражби.

От първия пенсионер – 72 годишен български гражданин от к-с „Изгрев“ на 08 ноември 2022 г. е откраднал портфейл със сумата от 800 лв. и лични документи. От втория, също живущ в к-с „Изгрев“, на 74 години, на 15 ноември 2022 г. е откраднал портфейл със сумата от 255 лв., а от третия бургазлия – на 61 години от к-с „Зорница“ –  на 17 ноември 2022 г. е откраднал портфейл, съдържащ сумата от 1 600 лв. и лични документи.

Руснакът направил пълни самопризнания и по трите случая, като възстановил откраднатите суми.

Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).