in ,

Има много избягали и стресирани кучета след зарята във Варна (СНИМКИ)

Снимки: Facebook

Посрещнахме новата 2023 година с пищна заря и пиратки. Гърмежите, причинени от тях обаче, стресират животните изключително много, като някои от тях за съжаление бягат от дома си, в опит да избегнат шума. Много потребители в социалната мрежа Facebook, публикуваха снимки на изчезнали и намерени кучета във Варна и района.

„Издирва се черно-бяло мъжко Хъски в района на Вилната зона под Каменар, отговаря на името Зевс. На 3 години е, за съжаление нямам снимка в момента. Има белег на носа си! Тел: 0883 219 862“, пише потребител във Facebook групата „Изгубени и Намерени Кучета ВАРНА Group“.

„Някой да търси това неориентирано и изплашено кученце на около 8-9 месеца. Много е стресирано и объркано. В района на Терапия се намира. Прекрасно е, някой сигурно си го търси. Дава лапа“, пише друг потребител за друго куче, като публикува и снимки:

Снимки: Facebook

„Някой познава ли я? Свила се е пред вход в Цветния“, сигнализира друг потребител, публикувайки снимки на друго животно:

Снимки: Facebook

„Изгубено куче, намерено на морската гара пред ресторанти. Околните казват, че виси тук – изплашено от пиратки, иначе много дружелюбно. Последно видяно на 01.01 в 17:40“, алармира друг потребител. Ето и снимки:

Снимки: Facebook

„Пиша отново. Намерихме това куче снощи. Женско е и има кожена каишка на врата. Ако някой я търси или знае на кого е кучето нека звънне на 0887247622. Ние сме в Горно Ментеше“, пишат хора, намерили кучето на следните снимки:

Снимки: Facebook

„Здравейте, забелязахме това оранжево куче в местност Сотира, ул. Мир, над новия хлебозявод. Има каишка, мъжко е и ни изглежда на домашно куче. Много е дружелюбно и дава да го галиш“, сигнализира потре бител за кучето от снимките:

Снимки: Facebook

„Обикаля в кръгове около бензиностанцията на ОМВ (Слънчев Бряг) много миличък, но твърде наплашен (държи се сякаш е бил бит) и не се отдръпва, ако го доближиш. Синджира скъсан, виси и му тежи. Отзад му виси също, дълго сплъстено парче козина. Опитах се поне да му махна скобата на синджира, да не му тежи, но не успях. Някой, ако може да му помогне“, пише потребител, публикувайки следната снимка:

Снимка: Facebook

„Варна, кв. Аспарухово, кв. Галата! Този дребосък (около 4 кг.) беше спрял движението на баира за кв. Галата, тичаше по уличното платно и лаеше колите, спрях и го взех, за да не го блъснат. Плаче, видимо е домашен, макар и много мръсен. Ако някой знае на кого е, моля пишете“, пише друг потребител и прикачва следните снимки:

Снимки: Facebook

„Изгубено черно куче, с жълти лапи и бяло петно на гърдите. Средно на размер, с клепнали уши и навита опашка като на пинчер. Тежи 10 кг, без нагръдник или каишка, но с имплантиран чип във врата. Отговаря на името Рекс. Изгубено около 8:30 вечерта на 31.12 на улица Алфатар 7, местност Траката, Варна. Телефон за контакт: 0883505511“, пише потребител за следното кученце:

Снимка: Facebook

„Това кученце се е свило във входа на Кауфланд посока Виница. 4-ма служители се опитваха да го изкарат с храна от магазина, но то отказваше да яде и трепереше от страх, предполагам от гърмежите на пиратките. Пиша поста, ако случайно някой си го търси, да си го пробере или има желание да му стане собственик“, пише в социалните мрежи за кучето от снимката:

Снимка: Facebook

„Видян е на кръговото след Иванчов Хан, Манастирски Рид“:

Снимки: Facebook

Има и постове за изгубени кучета още преди празничната новогодишна нощ: „Кученцето вероятно изгубено Кокерче. Намерено в кв. Младост 1, бл. 110, вх. 7. Стои уплашено и трепери. Прави минимални движения с усилия. Ръмжи при по-близък контакт, но успях да му дам да хапне малко. Нещо тече от него и се надявам просто да се е напишкало“:

„ВАРНА, ТЪРСИ СЕ БЕЛА! По последна информация е „взета“ от човек, който живеел в района на Спортна зала. Моля оглеждайте се. Бела е избягала от двор в района на Свети Никола, гимназиите, но може да е навсякъде из града. Много е кротка и добричка, с кафяв нашийник. Ако някой я види, молим да я задържи. Телефон за връзка 0877199321″:

Снимки: Facebook

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.