in

Жители на „Галата“: От десет години постоянно ни прекъсват тока. Горят ни уредите.

Снимка: Pixabay

От десетилетие жителите на варненския квартал „Галата“ страдат от лошо качество на електрозахранването. Оплакват се, че всекидневно има „токови удари“, от които им изгарят домакинските уреди. Те искат да имат нормално електрозахранване като на всички останали. Държат да получат обезщетения за повредените от некачественото електроподаване уреди.

Това коментираха живущи в квартал „Галата“ за радио Варна.

Те твърдят, че токът се спира главно през деня, докато са на работа.

„Преди 20 години и повече нямаше такъв проблем. През последните десет години токът спира за кратко и тръгва. Токовите удари са най-опасни за електроуредите! Сезирано е дружеството, писани са и подписки през годините“, допълват две от възмутените живущи на квартала.

Едната от тях работи от дома си и при всяко спиране на тока, тя губи възможността си да упражнява своята професия. „Работя на компютър, плаща ми се на час и това за мен е голям проблем. Всички в кооперацията са звъняли, а отговорът е, че това е повреда. За мен те знаят какъв е проблемът“, каза още потърпевшата гражданка.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/