in

По време на благотворителния коледен базар във Варна са събрани над 15 000лв.

Снимка: Facebook/ Аз вярвам и помагам

Над 15 000лв. са събрани по време на акции на благотворителния Коледен базар във Варна, съобщават от на „Българска Стрийт Фууд Асоциация“ (БСФА), която заедно с „Фермерски пазар – Варна“ са организатор на събитията. Успех постигна и кампанията за събиране на капачки „Аз вярвам и помагам“, която също участва в коледния базар в дните 10 – 11 и 17 – 18 декември. 

 

От тях 2536 лв. са събрани от „Улицата на готвачите“, които са дарени в подкрепа на социалната кухня към храма „Св. Архангел Михаил“ за хора в нужда. Събитието бе организирано съвместно с БСФА, „Фермерски Пазар- Варна“ и подкрепено от Международния френски лицей „Шарл Перо“, „FoodObox“ – София , IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио – Кюри“ и CUBO.

4140 лв са събрани по време на базар, организира на 17 и 18 декември от Комитета по човешки права и мир към АСМБ – Варна. Със средствата са закупени медицинска апаратура и консумативи за Дома за медико-социални грижи във Виница – вертикализатор, тоалетен стол за деца с увреждания, антидекубитални дюшеци и назални катетри за кислород за недоносени деца.

Доброволците от Фондация „Въздигане“ са събрали от своя щанд за периода от 11 до 22 декември 2 183 лв., които ще дарят за възстановяване на църквата в Средно село.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/