in

Радост в първите дни на 2023: Първото бебе за годината, родило се в Норвегия, е българче (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7

Бебчето, на име Амая, се ражда точно на 1 януари, само 13 минути след полунощ. Още с появата си на бял свят, малката Амая е обявена за бебе на годината

Първото бебе за 2023 година в Норвегия е българче и се казва Амая. Тя се ражда на 1-ви януари, 13 минути след полунощ в предградие на столицата Осло. Амая е обявена за бебе на годината, заедно с момченце, което се ражда в същата минута, но на 500 км от нея – в град Берген, пишат в NOVA.

„Бебето, както и неговата майка са в перфектно състояние. Амая се роди 3,730 кг и с дължина 53 см. Раждането беше естествено, а терминът беше на 30-и”, каза бащата на момиченцето Калоян.

Като бебе на годината, Амая ще бъде посетена от кмета на Осло. Ще бъде дарена с безплатни памперси за една година и ще получи правото да посещава детска градина безплатно също за година.

Още гледайте във видеото.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/