in

Общо 127 кучета и 13 котки са осиновили германци от шуменски приют (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/ Общински приют “Тонка Петрова”, гр. Шумен

127 бездомни кучета и 13 котки са осиновени в Германия през 2022 година от шуменския приют „Тонка Петрова“. Те са доста по-малко от предишните години, но причините не са еднозначни. За сравнение, у нас осиновяванията са само 15, докато изхвърлянето на домашни любимци продължава със същите темпове и то целогодишно.

Това коментира още каза за Радио Шумен неговият управител Златина Пенева за „Радио Шумен“.

„Преди този период беше когато започнат студените месеци – октомври, ноември и декември. От две години насам имаме целогодишно изхвърляне на кучета. Непрекъснато в града идват нови и нови некастрирани кучета. Нашите кучета са кастрирани. В различни групи във Фейсбук се появяват снимки на намерени животни“, посочи тя.

Снимка: Facebook/ Общински приют “Тонка Петрова”, гр. Шумен

Въпреки това, годината за приюта започва с новината, че е платена осиновителската такса на едно от кучетата в приюта в Шумен. То ще замине за Германия с група бездомни животни на 20 януари.

Снимка: Facebook/ Общински приют “Тонка Петрова”, гр. Шумен

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/