in

Проговори майката на едно от децата, пребили до смърт мъж заради ракия (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

На 2 януари двама жители на видинското село Гъмзово са подали сигнал за нанесен побой. Побоят се е случил късно вечерта на 1 януари. Подалите сигнала са видели мъжа да лежи в двора пред къщата си. По-късно бе установено, че побоят се е случил заради бутилка ракия.

Пред Нова телевизия проговори майката на едно от задържаните деца за убийството на 59-годишен мъж в село Гъмзово, Видинско. Тя твърди, че обстоятелствата са се стекли по този начин заради самозащита.

„Викнали са го и са му казали да смени ракията. Човекът им е отговорил, че нито пари ще им върне, нито ракия ще им даде и им е скочил на бой”, коментира Соня Славчева

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане за тримата непълнолетни.

Момчетата са роднини и всички в Гъмзово ги познават. „Бият, пушат, дрогират се, правят лошо”, коментира местна жителка пред Нова.

Хората от селото искат справедлива присъда за убийството на 59-годишния мъж. Те подготвят подписка за изселване на семействата на момчетата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/