in

Директор на БДЖ излезе с ясната причина за запалилия се вчера влак Варна-София (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Причината вече е ясна, а тя е именно високо напрежение при електрическите системи. Това обяви регионалният директор на „БДЖ – Пътнически превози“ в Горна Оряховица Димитър Димитров

Запалилият се влак Варна-София е минал технически преглед. Това обяви регионалният директор на „БДЖ – Пътнически превози“ в Горна Оряховица Димитър Димитров по NOVA.

„По нормативна уредба всеки един железопътен състав преминава съответните прегледи. След направена справка не е установена нередност при този влак”, обясни Димитров. По думите му причината за инцидента е високо напрежение при електрическите системи. Локомотивът е произведен 1979 г.

Композицията се запали в движение в сряда в близост до гара Пордим. Над 100 пътници бяха евакуирани. Няма пострадали. Очевидци разказаха, че локомотивът е започнал да гори и пуши. Около час е било нужно, за да бъде изгасен.

Повече гледайте във видеото.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/