in

Седем магистрати от Варна полчиха персонални награди от Главния прокурор на България (СНИМКА)

Снимка: ПРЕС АП-ВАРНА

Магистрати от Апелативен регион – Варна получиха персонални награди от Главния прокурор на Република България – Иван Гешев. Те бяха отличени за проявения от тях висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения във връзка с работата им по различни разследвания.

Прокурор Радослав Лазаров от Варненската окръжна прокуратура, следовател Петър Ганчев – завеждащ Окръжния следствен отдел във Варна, бяха наградени с отличие „Служебна благодарност.“

В случаят, за който бе отличен прокурор Лазаров, се касае за поръчково убийство, чиито извършител не е от Варна. Престъплението е извършено с изключителна конспиративност и в началото на разследването дори не е имало насоки за мотива на престъплението. Към настоящия момент фактическият извършител на убийството е осъден с „доживотен затвор“ при специален режим на изтърпяване на накзанието. Работата на прокуратурата по отношение на поръчителя на престъплението продължава.

Наградите бяха връчени от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна апелативен прокурор Владимир Чавдаров. Той поздрави своите колеги за техните професионализъм и отдаденост към работата на прокурори и следователи. Пожела им мъдри решения, законосъобразни действия и успех в постигането на общата цел – гарантиране на справедливост и правов ред на българските граждани.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/