Категории: Любопитно

Добре е да ограничите консумацията на алкохол ако сте с тази кръвна група

Реклама

Кръвната група е фактор, от който можем да се водим, за да поддържаме здравословното си състояние на ниво. Някои експерти дори съветват диетите да се изготвят на база кръвната група на човек. Освен това излиза, че хората от една определена кръвна група е по-добре да се въздържат от консумацията на алкохол.

Скорошно проучване на учени от САЩ разкрива, че хората с една определена кръвна група е най-добре да не консумират алкохолни напитки. И причината е в склонността им това да се превърне в навик, а резултатът да е тежък алкохолизъм, пише сайтът Актуално.

Като възможна причина това да е така е, че най-вероятно генът, който отговаря за кръвната група в ДНК-то, е разположен в същия регион от мозъка, отговарящ за пристрастяването към алкохола.

Представяме ви и анализ от данните, събирани и проучвани от известен психолог – Море, който работи с американски и японски пациенти – алкохолици. Според получените резултати, над 50% от алкохолиците, с които работи, са от кръвна група А.

Все още не е напълно ясно и на учените как точно действа този механизъм, но повечето споделят общото мнение, че хората от кръвна група А имат определена специфичност при работата на надбъбречните жлези.

Тялото на тези хора не си набавя необходимите количества глюкоза и на подсъзнателно ниво те се стремят да си набавят нужното чрез приема на алкохолни напитки. Консумацията на алкохол освен това им спомага за понижаване нивата на стрес и тревожност, а това чувство ги кара все по-често да хващат чашката в ръка.

Разбира се, алкохолът не влияе само на хората от кръвна група А.

Например хората от 0 кръвна група е редно да внимават с приема на алкохол поради рисковете от стомашно-чревни проблеми. Хората с кръвна група В пък често поради консумацията на алкохол страдат от чернодробни или сърдечни заболявания.

А хората от кръвна група АВ пък са нашите “герои” – смята се, че те устояват най-много на негативните ефекти от приема на алкохол.

Все още обаче тезите подлежат на проучвания и не са напълно доказани, но все пак е важно за всеки човек да не прекалява с алкохола.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. На…

преди 24 минути

Наближава Петковден. Един от най-важните дни в годината

На 14 октомври православната християнска църква почита преподобна Параскева или Петка Българска. Този ден обаче…

преди 15 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

13 379 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

Във Варна хванаха шофьор под въздействието на три вида наркотици

39-годишен мъж е задържан във Варна, след като е хванат да шофира под въздействието на…

преди 15 часа

Водна стихия се вихри в Перник. Има много бедстващи автомобили

Стана ясно, че град Перник е под вода след излял се проливен дъжд в града.…

преди 16 часа

Това са вълшебните свойства на сока от кисели краставички

Киселите краставички, чушките и карфиолът често присъстват на трапезата през зимните месеци. Ако сте любител…

преди 16 часа