Категории: Любопитно

Ето какви са най-големите странности на едни от най-известните лидери в света

Реклама

Известните личности също не са застраховани от странности и привички. Някои от тях дори имат странни мании и навици, някои от тях дори са едни от  най-скандалните диктатори в света. Разбира се, властта, парите и позициите са неща, за които жадуват позорните тирани. Но някои са гладни и за други неща, някои от които доста нетрадиционни.

Саддам Хюсеин: Доритос
Любовта на Саддам Хюсен към американската нездравословна храна остава неизвестна, докато не е заловен. Според членовете на Националната гвардия на Пенсилвания, отговарящи за охраната на сваления иракски диктатор, той можел да изяде голяма опаковка „Доритос“ за десет минути!

Муамар Кадафи: Кондолиза Райс
И така, от какво беше обсебен покойният либийски лидер? Мощност? Оръжия? Пари? Не. Той беше обсебен от една жена по-конкретно – бившия държавен секретар и дипломат на САЩ Кондолиза Райс. Райс, която Кадафи наричаше своята „любима черна африканка“, беше засипана с подаръци на стойност 212 000 щатски долара, когато посети страната. Сред тях са лютня, пръстен, медальон със снимката на Кадафи вътре и песен, която той поръча специално за нея, озаглавена „Черно цвете в Белия дом“.

Фидел Кастро: млечни продукти

Покойният кубински лидер беше обсебен от млечните продукти; предимно мляко и сладолед. Кастро беше толкова обсебен от сладоледа на Хауърд Джонсън, че помоли своя канадски посланик да му изпрати 28 контейнера (по един от всеки вкус). Той се опита да изгради успешна млечна индустрия в Куба, но усилията му в крайна сметка се провалиха.

Ким Чен Ун: швейцарско сирене

Върховният лидер на Северна Корея е учил в Швейцария и докато е бил в Европа, е придобил особен вкус към местния деликатес: швейцарското сирене. Говори се, че увеличаването на теглото му се дължи и на прекомерната консумация на швейцарско сирене, което той внасял на едро . Съобщава се, че той е отслабнал, след като затварянето на границите по време на пандемията е затруднило вноса на любимото му сирене.

Николае Чаушеску: да държи костюмите си заключени и на сигурно място

Румънският диктатор беше обсебен от това, че някой да се опитва да го убие. По-конкретно, че някой ще се опита да го убие, като отрови дрехите му! И така, какво направи Чаушеску, за да го предотврати? Е, той имаше запас от костюми в заключено хранилище и стигна дотам, че нае инженер, който да сканира дрехите му за всякакви опасности. Николае Чаушеску носеше различен костюм всеки ден, който след това биваше изгарян.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пълна прогноза за времето през новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево, северозападният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат…

преди 3 минути

COVID се завърна: Това са симптомите на новия вариант

От какво се разболяваме днес, промениха ли се симптомите на COVID-19 и защо в страната…

преди 11 минути

Пътнически самолет се запали при кацане на летището

Стана ясно, че самолет на авиокомпания Frontier Airlines се е запалил по време на твърдо…

преди 12 минути

Внимание, пенсионери: Важно съобщение за вас от НОИ

Изплащането на пенсиите през октомври т.г. чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник)…

преди 14 минути

До часове спират тока на всички тези места във Варненско

На 07.10.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради неотложни ремонтни дейности на…

преди 16 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 6 октомври християните почитат Свети апостол Тома, наричан „Неверни“. Освен имениците, на този…

преди 17 минути