Категории: Варна

Военноморското училище във Варна набира курсанти от гр. Русе (СНИМКА)

Реклама

Утре от 11.40 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе пресконференция на ректора на Висшето военноморско училище /ВВМУ/ „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров. На нея пред медиите ще бъдат представени подробности за приема в университета. Това пишат от страницата си във “Фейсбук“ от ръководството на областна администрация гр. Русе.

 

Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, мехатроника, както и обучение по редица други програми, отговарящи на най-високите европейски и международни стандарти.

Припомняме, че Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище предлагат единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“.

По-рано през деня ректорът на ВВМУ ще се срещне с областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Визитата в Русе на ръководството на учебното заведение се осъществява със съдействието на Областната администрация в крайдунавския град. Според Станев Висшето военноморско училище се нарежда сред лидерите в Европа както заради отличната подготовка, която дава на своите възпитаници, така и поради материалната осигуреност на университета с някои от най-съвременните тренажорни системи в сферата на управлението и логистиката на морския и речния транспорт.

По време на събитието се предвиждат срещи и с представители на местната власт, началника на Военното окръжие подполковник Васил Петров и началника на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. Учениците ще имат възможност да се докоснат отблизо до морския свят, като за целта ще бъде разположен и специален симулатор, осигурен от университета. От 14.00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание представители на университета ще се срещнат с ученици от 11-и и 12-и клас от региона.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Министър Атанас Илков прие посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илащук

Двете страни изразиха готовност за засилване на оперативното взаимодействие в областта на вътрешните работи, съобщават…

преди 9 часа

Апелативният съд във Варна постанови 11 години затвор за изнасилване и блудство с малолетна

От Апелативен съд - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че мъж ще бъде лишен…

преди 9 часа

Сарафов ще вземе имунитета на кандидат-депутата, арестуван заради купуване на гласове, без произнасяне от ЦИК

Както ви съобщихме по-рано днес кандидат-депутат е арестуван заради купуване на гласове. Впоследствие става ясно,…

преди 10 часа

МВР: В Карнобат е задържан мъж, държал у себе си множество документи за самоличност и дебитни карти

От пресцентъра на МВР представиха резултати от специализираните полицейски действия на територията на областите Бургас,…

преди 10 часа

Ето на коя дата откриват Сцена „Филиал“ във Варна

Все още следва да бъдат приключени някои довършителни работи, но по план откриването е в…

преди 10 часа

Американците панически изкупуват тоалетната хартия от магазините

Хората в САЩ панически купуват тоалетна хартия заради стачката на пристанищните работници. Това обаче се…

преди 10 часа