in

Варна вече има свой капитан в една от най-големите круизни компании в света

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Капитан Румен Йовчев е родом от Варна, потомствен моряк, а преди години беше първият българин поел управлението на най-големия круизен кораб в света.

Кап. Румен Йовчев стана първия български капитан в една от най-големите круизни компании в света Royal Caribbean. Това обявиха от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, чийто възпитаник е капитанът.

„Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морско училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал. Гордеем се, че реализирахте своя дългогодишна мечта, за която сте положили много усилия, воля, сила на духа и упование“, се посочва в публикация във фейсбук страницата на морския ни университет.

Румен Йовчев е родом от Варна, потомствен моряк. За първи път се качва на пасажерски кораб едва тригодишен, сподели той в интервю преди време.

Йовчев работи за Royal Caribbean от 2007 г. В компанията започва като първи помощник на капитана, после става старши помощник и отговаря за безопасността на кораба, после за поддръжката на кораба, а през 2015 стана staff captain и за седмица пое управлението на най-големия кораб в света по това време Аllure of the seas.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/