in

Времето ще ни изненада. Очаква ни пълен обрат

Кадър: bTV

Зимата идва. Настъпва застудяване, а дъждът ще се обърне в сняг. Във вторник сутринта ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува още студен въздух. Ще бъде предимно облачно. Според проф. Георги Рачев можем да очакваме в най-скоро време снегът да започне да прехвърча в столицата.

Той каза с ирония, че се задава „страшна“ зима – ще е към минус 1-2 градуса, но само през нощта. През деня нищо чудно да продължи да има положителни температури, което прави прогнозата за задържането на снега малко несигурна.

На места в западните и планинските райони ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите ще преминава в сняг, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава. Проф. Рачев каза, че ако и през февруари времето се задържи такова, ще бием рекорда за най-топла зима откакто се правят измервания. Засега средната температура за тази част от зимата минава само с 5-6% рекорда.

Проф. Рачев каза, че ако и през февруари времето се задържи такова, ще бием рекорда за най-топла зима откакто се правят измервания. Засега средната температура за тази част от зимата минава само с 5-6% рекорда.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/