in

Нов информационен център в Белослав помага на рибари посетители (ВИДЕО)

Кадър:Бнт

В гр. Белослав вече разполагат с нов информационен център във фериботи комплекс. Освен административни функции, които изпълнява, е полезен за рибарите тъй като чрез него могат да получат информация за преминаващи кораби, и дали има опасности ако има такива. Организират се и дискусии с ученици ,свързани с използванeто на морските ресурси и опазването на околната среда.

По думите на кмета на Белослав, Дeян Иванов, информационния център е построен през изминалата година, като се финансира от местна инициативна рибарска група Белослав, Аспарухово и Аксаково по програма за морско дело и рибарско. Центърът служи както за помещение на администрацията, така и за информационни кампании не само за деца ,но и за информация на жители и гости на града, пишат от Бнт.

Информационния център улеснява работата като допринася за по добрата видимост към ферибота, или при дадена повреда се ре реагира по бързо. Ферибота е безплатен, а през 2023г ферибота ще навърши 50г. Чрез ферибота са пренесени са над милион автомобили за една година. “През изминалата година беше пуснат един катамарн, който беше между Белослав и Варна като той е бил една от атракциите свързани с ферибота.“, разказа още Диян Иванов.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/