Категории: Варна

В МБАЛ „Света Анна – Варна“ откриха ремонтираната детска операционна зала: Майка от Варна благодари на лекарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реклама

Ръководството на МБАЛ „Света Анна – Варна“ обяви за отриването на ремонтираната операционна зала в отделението по детска хирургия. Церемонията се състои днес. Годишно през отделението минават около 1000 малки пациенти.

Средствата за реализацията на ремонта бяха осигурени от Община Варна, както и с участието на дарители. Отделението по детска хирургия в МБАЛ „Света Анна – Варна“ поема най-малките пациенти от цяла Източна България. Годишно през него преминават средно около 1000 пациенти. Около 600 от тях преминават през оперативни интервенции.

Кадър: „Нова Варна“

През 2022 г Общински съвет – Варна, отчитайки спецификата на отделението и факта, че то поема тежки и планови хирургични случаи на деца от 0 до 18 г от цяла Източна България, гласува целеви средства да ремонта на операционната зала на отделението в размер на 60 000 лв. Годишно през отделението преминават средно около 1000 деца, повече от 600 от тях – с оперативни интервенции. Единствените отделения с подобен профил са в София и Пловдив.

Стационарната част на отделението по детска хирургия в МБАЛ „Света Анна – Варна“ започна през 2018 г, когато бяха ремонтирани стаите – болнични и служебни, и общите части.

Водено неотлъчно от желанието да модернизира спешната болница на българския Североизток, ръководството, начело с изпълнителния директор д-р Красимир Петров, с подкрепата на Община Варна и на държавата, успя в последните по-малко от 6 години да ремонтира, реновира и модернизира всички клиники и отделения в МБАЛ „Света Анна – Варна“ – от фасадите до санитарните помещения, разчисти територията на комплекса от стари и опасни сгради и успя да стартира преобразяването на парковата зона.

Общата сума, на която е базиран ремонтът, е около 100 000 лв. Ремонтът е направен за около 2 месеца, тъй като е съвпаднал с Новогодишните празници. Следващото отделение, в което от болницата се надяват да има ремонт, е отделение „Урология“. Всички отделения са модернизирани. Като остава да бъдат направени ремонти в отделенията „Урология“ и „Ортопедия“.

Кадър: „Нова Варна“

В момента финансовото състояние на болницата е тежко, както и в много други болници. Има около 6 000 000 просрочени задължения. Отказана е възможност за взимане на заем.

По време на изявлението стана ясно и това, че стартира кампания за написването на истинската история на „Света Анна“. Година преди 145-ия рожден ден на МБАЛ „Света Анна“, който е догодина – през 2024 г, ръководството на лечебното заведение започна събирането на историята на лечебното заведение. Данните и фактите, които ще бъдат установявани със съдействието на историци, ще се превърнат във фундамент на експозицицията в бъдещия Музей на МБАЛ „Света Анна – Варна“, за който има готов идеен проект и предстои осигуряването на средства за създаването му.

На откриването на операционна зала в отделението, дойде и благодарна майка от Варна, която преди години е получила помощ за детето си. Тя разказа, че то вече е на 7 години и е живо и здраво, благодарение на добрата работа на лекарите в отделението. Тя изрази специалните си благодарности към д-р Христов.

Кадър: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Снимка: „Нова Варна“
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лесна рецепта за вкусен ябълкoв щpудeл през есента

Щруделът е много вкусен и сезонен десерт. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта. Пълнeжът ce…

преди 9 часа

Зеленски: Тръмп ще е на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че…

преди 9 часа

Сезонът на камбите започва: Как да си ги приготвим за зимата

Камбите са едни от най-често срещаните зеленчуци по пазарите в България през есента. Те са…

преди 9 часа

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди 9 часа

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди 10 часа

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди 10 часа