in

Като допълнение към танковете: Зеленски поиска ракети с голям обсег и самолети

Кадър: Facebook/Володимир Зеленський

По думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, ключов момент при доставянето на танкове, са бързите действия и изпращането на достатъчно машини. Освен това украинският държавен глава заяви, че е поискал от НАТО и ракети с голям обсег и самолети като допълнение.

Във вечерното си видеообръщение той подчерта, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е призовал за доставки на ракети с голям обсег и самолети като допълнение към ангажимента на САЩ и Германия да предоставят на страната му модерни бойни танкове.

„Ключът сега е в скоростта и обема – бързина при обучението на нашите сили, бързина при доставянето на танкове за Украйна, количеството на танковете. Трябва да формираме такива танкови сили, такива сили на свободата, след чийто удар тиранията никога повече няма да се надигне“ отбеляза президентът.

Във връзка с разговора със Столтенберг Зеленски каза: „Трябва да се постигне напредък в други аспекти на сътрудничеството ни в областта на отбраната“, а именно ракети с голям обсег, артилерия и самолети за Украйна.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/